У Бондаренка по-тихому наполовину підняли тарифи для абонентів ТЕЦ | Новони Черкащіни — огляд політики

В Черкасах по-тихому наполовину підняли тарифи для абонентів Черкаської ТЕЦ.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет 7 жовтня. При цьому відео засідання виконкому відсутнє на офіційному порталі міськради та каналі ютуб. 

Ухвалене рішення призводить до суттєвого зростання тарифів на централізоване теплопостачання для різних категорій споживачів. 

Відтак, нові тарифи за категоріями споживачів мають наступний вигляд (ціни вказані без ПДВ, без врахування витрат на утримання і обслуговування центральних теплових пунктів):

для населення: 1566,98 грн. за гігакалорію — було 1062,71 грн. (зростання 47,45%)

для бюджетних установ: 1524,56 грн. за гігакалорію — було 962,81 грн. (зростання 58,34%)

для інших споживачів: 1519,46 грн. за гігакалорію — було 957,53 грн грн. (зростання 58,68 %).

При цьому в рішенні виконкому зазначається, що різниця вартості зростання тарифів для населення буде покриватися за рахунок міського бюджету на виконання так званого “меморандуму” з центральною владою. 

Частина тарифу на теплову енергію яку має сплачувати населення визначена на рівні минулорічного тарифу — 1062,71 грн. за гігакалорію плюс 110,5 грн. за гігакалорію непередбачений рішенням НКРЕКП. Відтак послуга з постачання теплової енергії яку оплачуватиме населення в цьому сезоні складатиме 1173,21 грн. за гігакалорію (без ПДВ).

Черкаська ТЕЦ забезпечує централізоване опалення та водопостачання у 65% багатоквартирних будинків міста. Основним видом палива є вугілля. В ході підготовки до минулорічного опалювального сезону, на той час очільник Черкащини Сергій Сергійчук намагався домогтися прозорості формування та зниження тарифів ТЕЦ для населення, після чого був звільнений Президентом. 

Нагадаємо, виконком на чолі з Анатолієм Бондаренко вже суттєво підняв тарифи на послуги з централізованого опалення яке надає КП “Черкаситеплокомуненерго”.
 

Джерело

Previous post У яких відділеннях пошти черкащани можуть вакцинуватися від COVID-19: перелік адрес — Новини Черкасс
Next post Чемпіонат Сміли з мініфутболу «Локомотивна Ліга-2021» виграв ФК «Патріот»

Добавить комментарий