300 одиноких черкаських пенсіонерів відтепер щокварталу отримуватимуть продуктові набори — Новини Черкащіни

23 вересня 2021, 19:00

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Черкаської міської ради, затвердивши зміни до міської соціальної програми «Турбота» на 2018-2022 роки.

Про це повідомляє департамент соцполітики ЧМР.

Відтепер 300 одиноких жителів Черкас похилого віку, які обслуговуються працівниками Територіального центру надання соціальних послуг на дому, щокварталу, тобто 4 рази на рік, отримуватимуть продуктові набори. Зокрема цукор, олію, борошно, макаронні вироби, гречану та рисову крупи, а також м’ясні консерви.

До числа одиноких пенсіонерів, які потребують допомоги та підтримки громади нашого міста, увійшли ті, чия пенсія нижча за півтора прожиткові мінімуми. Станом на 1 січня 2022 року для непрацездатних осіб ця сума становить 2901 грн. Загалом на підтримку цієї найвразливішої категорії пенсіонерів з міського бюджету спрямують 360 тис грн.

«Подібна практика колись була в Черкасах. Але тоді продуктові набори одиноким пенсіонерам вручали з нагоди того чи іншого свята. Приємно, що міська влада не лише відновила цю традицію, а й вивела її на системний рівень. І тепер підопічні територіального центру, які обслуговуються на дому, отримуватимуть найнеобхідніші продукти не лише на свята, а й щокварталу. Переконаний, людям, які живуть за межею бідності, така підтримка від громади вкрай потрібна», — наголосив директор департаменту соціальної політики Євгеній Данченко.

Джерело

Previous post Вручну шила по шість ковдр за день!..
Next post Бив металевим ключем і вимагав гроші: затримали уманчанина за розбійний напад — Новини Черкащіни