Через ДТП, влаштоване автомобілем депутата, пів Золотоноші добу сиділо без світла

Резонансна ДТП майже на добу залишила без освітлення Золотоношу.

Як повідомляє Нацполіція, ДТП сталася 19 березня близько 19:00 години. На місце події виїхала група реагування патрульної поліції Золотоніського районного відділу поліції. Правоохоронці з’ясували, що водій автомобіля Honda, не обравши безпечної швидкості, не впорався з керуванням. У результаті некероване авто в’їхало в електроопору, значно пошкодивши її. Чоловік при цьому не постраждав.

З’ясовуючи обставини автопригоди, поліцейські виявили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Під час огляду з’ясувалося, що його допустима норма алкоголю була перевищена майже у сім разів. Результат – 1,37 проміле.

За скоєння адміністративного правопорушення на 40-річного керманича поліцейські склали: протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування авто у стані сп’яніння) та ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП.

За словами заступника міського голови Золотоноші Олександра Флоренка, освітлення у домівках золотонісців відновили тільки нещодавно.

“Фактично цілу добу у оселях майже половини золотонісців не було світла через інцидент. Працівники РЕМ відновили електропостачання в оселі містян лише зараз. А щодо вуличного освітлення, то його відновити не вдасться, доведеться прокладати нову мережу, і ці затрати ляжуть на міський бюджет. Остаточно РЕМ і представники ЖКГ порахують збитки трохи пізніше, але вже зараз можна сказати, що вони будуть дуже великими”, – повідомив у коментарі “Дзвін.media” Флоренко.

На разі не зрозуміло також, як ці збитки буде відшкодовано, оскільки за попередніми даними автомобіль нібито не застраховано, і остаточно не встановлено винуватця ДТП.

Утім, як стало відомо редакції із власних джерел, автомобіль нібито належить депутату Золотоніської міської ради Дмитрові Манжарі, який зараз також є бійцем ЗСУ, але хоч його підрозділ перебуває на фронті, свідки, що не забажали називатись, нібито бачили саме його за кермом авто. На фото з місця ДТП, оприлюдненому поліцією, також можна припустити, що подушки безпеки спрацювали лише на водійському місці. Однак починає з’являтись суперечлива інформація, що за кермом авто був брат вказаного депутата, а сам він на пасажирському сидінні. Проте ті ж свідки стверджують, що брат пересувається за допомогою милиць, тож чи міг він керувати автівкою, – питання. Кажуть також, що за фактом ДТП складено кілька протоколів, нібито на обох братів. Чи відповідають всі ці свідчення дійсності, – побачимо згодом.

Previous post Черкаський фехтувальник виборов срібло Кубка України — Новини Черкащіни
Next post Уго Льорис назвал футболиста, который может стать следующим капитаном сборной Франции (21 марта 2023 г.) — Новости футбола