«ЧЕРКАЩАНИ» на сесії пропонуватимуть продати “непрацююче” комунальне майно | Черкаські новини — суспільство

Продати об’єкти комунальної власності, які не працюють, але потребують суттєвих вкладень із бюджету. Таку пропозицію хоче винести на розгляд сесії обласної ради фракція «ЧЕРКАЩАН».

За відповідне рішення проголосували на засіданні Ради обласної організації партії.

Спікери зауважили, що станом на сьогодні на балансі Черкаської обласної ради є низка комунальних закладів, які перетворились на додатковий тягар для бюджету. Переважно вони функціонують, але почасти перетворились на майнові об’єкти, які не провадять діяльності, проте вимагають суттєвих капіталовкладень для їх підтримання в робочому стані.

Крім того, у партії вважають, що через такі об’єкти  окремі депутати лобіюють інтереси бізнесово-економічних груп та використовують їх для популістських та маніпулятивних заяв.

— У зв’язку з цим,  прийнято рішення ініціювати винесення на сесію обласної ради питання щодо продажу таких об’єктів. Зробити це варто в першу чергу задля економії бюджетних коштів та уникнення спекуляцій. Ми переконані, що у приватних руках такі об’єкти при професійному підході можуть бути перетворені на прибуткові. А це, відповідно, інвестиції та у перспективі — можливості для суттєвих надходжень у бюджет області та територіальних громад. А це допоможе у розв’язанні наболілих питань. Наприклад, придбати для обласного онкодиспансеру лінійний прискорювач, стосовно якого нещодавно точилися суперечки, — зазначив Анатолій Підгорний.

Також «ЧЕРКАЩАНИ» наполягають, що продаж такого майна має відбуватись виключно через прозорі аукціони без будь-яких обмежень до участі в них.

*партнерський матеріал

Previous post На перехресті в Черкасах відремонтують дорогу з коловим рухом за 5 мільйонів | Черкаські новини — суспільство
Next post У Черкаській області через ускладнення COVID-19 померли 10 людей