Черкаський район: рятувальники ліквідували пожежу в надвірній споруді — Происшествия в Черкассах

Опубліковано: 27.09.2021, 10:34

26 вересня у селі Ташлик Ротмістрівської територіальної громади, виникла пожежа на горищі надвірної споруди.

Пожежу ліквідовано о 13:02 вогнеборцями 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Вогнем знищено покрівлю по всій площі та одну тону пшениці.

Причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

Головне управління ДСНС нагадує заходи безпеки при використанні печей!

Забороняється: використовувати для обігріву несправні та не відремонтовані опалювальні печі; розпалювати опалювальні печі легкозаймистими та горючими рідинами; залишати печі, в яких горить вогонь, без нагляду дорослих; доручати розпалювати печі та наглядати за ними дітям; використовувати дрова, довжина яких перевищує розміри топника; сушити та зберігати на поверхні нагрівання опалювальних печей горючі предмети; категорично забороняється закривати піддувало опалювальної печі, коли там ще горить вугілля або є жар — це може призвести до отруєння чадним газом; влаштовувати в якості димової труби металеві та азбестові труби.

В опалювальний сезон не забувайте очищати димарі від сажі хоча б один раз на два місяці.

Не залишайте без нагляду розпалену піч чи плиту. Палаючого вуглика, а інколи й іскри, досить для того, щоб скоїлося велике лихо.

Якщо пожежі уникнути не вдалося, негайно повідомте про це Службу порятунку за телефоном «101». Дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Бережіть своє життя та майно!

Previous post В Уманському районі рятувальники ліквідували пожежу в будівлі пекарні — Происшествия в Черкассах
Next post Депутату Черкаської облради інкримінують службову недбалість | Новони Черкащіни — огляд політики