Чим корисний вітамін Д | Новони Черкащіни — огляд політики

Переоцінити важливість вітаміну Д практично неможливо. Він бере участь чи не у всіх процесах організму і його дефіцит може спричинити небезпечні наслідки, хоча про це багато хто забуває. Тому фахівці інтернет-магазину Stylus зібрали в цій статті докладну інформацію про користь цього елемента та його дефіцит.

Навіщо потрібний вітамін D

Цей комплекс вітамінів утворюється під впливом ультрафіолету. Тому так важливо достатньо часу проводити на свіжому повітрі у сонячну погоду. Особливо це потрібно дітям. Хоча і дорослі зараз нерідко страждають на дефіцит вітаміну D через напружений графік роботи, який займає велику світлу частину доби. Також цей елемент частково надходить до організму з їжею. Вітамін Д необхідний для наступних функцій:

1. Для кісток. Вітамін запобігає розвитку рахіту у малюків. Він необхідний для правильного розвитку та росту скелету, а також нормального стану кісток у дорослому віці.
  2. Зміцнення імунітету. Для імунної системи потрібна достатня кількість вітаміну D. Тому у людей, які його не доотримують, проявляється нездужання, застуди та інші сезонні хвороби.
  3. Для нервової системи. Цей елемент бере активну участь у відновленні захисних оболонок нервів.
  4. Для серця та судин. У серцево-судинній системі він необхідний для регуляції артеріального тиску.
  5. Допомагає у боротьбі з раком. Вітамін D уповільнює ріст ракових клітин, тому в процесі лікування важливо приймати всі призначені комплекси вітамінів.

Звісно, на цьому дослідження не зупиняються. Наразі вивчається вплив комплексу D на хворобу Альцгеймера, порушення мислення, депресивні розлади та аутоімунні хвороби. У будь-якому випадку приймати добавки з вітаміном Д за вказівкою лікаря буде не зайвим, а іноді і необхідним.

Ознаки дефіциту вітаміну D

Щоб напевно дізнатися про нестачу того чи іншого елемента, потрібна консультація з лікарем та аналізи. Але найчастіше організм сам сигналізує нам, що щось не так. Ознаками недостатньої кількості вітаміна D є:

• постійна втомлюваність;
  • схильність до набору ваги;
  • сонливість;
  • постійні застудні захворювання;
  • порушення репродуктивних функцій;
  • крихкість зубів та нігтів, випадіння волосся;

проблеми зі сном та перепади настрою.Якщо є відразу кілька симптомів, варто звернутися до лікаря. Одними з найпопулярніших виробників добавок із вітаміном D вважаються Solaray, NOW Foods, Solgar, Puritan’s Pride.

Профілактика дефіциту

Важливо дотримуватися хорошого повноцінного харчування, їсти більше овочів та фруктів. Також потрібно проводити більше часу на свіжому повітрі, особливо у світлий час доби. Вагітним часто призначають полівітамінні комплекси протягом усього періоду виношування. Також дотримуватися правильного раціону необхідно під час годування.

Дітям та дорослим додатковий прийом вітаміну D призначає лише лікар. Звичайно, здоровий спосіб життя та харчування – безперечно допомагають тримати організм у здоровому стані. Але іноді потрібна допомога. І щоб уникнути надлишку або побічних ефектів, важливо дотримуватися вказівок фахівця.

Джерело

Previous post Де на Черкащині можна придбати інсулін
Next post Смілянська волотнерка нагороджена медаллю «За сприяння ЗСУ»