Директорка клініки у Золотоноші допомагала чоловікам виїжджати за кордон | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області

Лікарці однієї з приватних клінік Золотоноші повідомили про підозру за сприяння військовозобов’язаним ухилятися від призову та безперешкодно виїжджати за кордон.

Слідством встановлено, що 49-річна жителька міста Золотоноша, працюючи директором однієї з приватних місцевих клінік, отримала від військовослужбовця неправомірну вигоду у сумі 3000 доларів США за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, а саме посадовими особами, які встановлюють групу інвалідності, на підставі встановленого нею фіктивного діагнозу, для звільнення від служби в ЗСУ або безперешкодного виїзду за кордон.

Водночас, як повідомили у пресслужбі УСБУ в Черкаській області, щомісяця вона «допомагала», в середньому, десятку охочих зі схожими запитами.

«Вона пропонувала військовозобов’язаним надати пакет підробних документів, які в подальшому дозволяли уникнути мобілізації. Вартість таких «послуг» становила 3 тис. доларів. В середньому щомісяця вона оформляла до 10 «клієнтів»», — розповіли в СБУ.

Одразу після вчинення злочину зловмисницю було затримано та повідомлено про підозру.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

Previous post На Уманщині підприємці масово завищують ціни на соціально значущі продукти | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області
Next post У Черкасах попрощались із 21-річним військовим | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області