Для переселенців закуплять меблі на 600 тисяч гривень

Деталі

Представники обласного Червоного Хреста побували у Камʼянській міській територіальній громаді та завітали до будинку, в якому проживають переселенці.
«Будинок розташований у затишному місці, має 20 житлових кімнат, кімнати для обслуговування, кухонний блок, санітарні кімнати та розрахований для комфортне проживання близько 56 осіб», – розповідають в обласній організації Червоного Хреста, котра з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів спрямовує сили та ресурси для допомоги тисячам внутрішньо переміщених сімей, більшість із яких – це жінки і діти.
І додають, у співпраці з очільницею Черкаської районної військової адміністрації Валерією Бандурко та громадами Черкаського району вже вдалося забезпечити комфортними місцями компактного проживання не одну тисячу внутрішньо переміщених осіб.
«Також за підтримки Червоного Хреста України та нашого міжнародного партнера Canadian Red Cross в межах проєкту «Стратегія підготовки до зимового періоду», наша команда активно підтримує розвиток та відбудову цьому прихистку. Така співпраця дасть можливість забезпечити домівками людей, які вимушено перемістилися до Черкащини з зони бойових дій і, як очікується, залишаться в області на довгостроковій основі», – наголошують в обласній організації Червоного Хреста.
І уточнюють, вже закуплено та завезено 6 холодильників, 8 мікрохвильових печей, 4 електричних плиток, 4 пральні машини, 7 електричних чайників, 13 обідніх столів, 52 обідні стільці та один потужний генератор. Вартість наданої допомоги склала 408 258, 00 грн.
«Протягом весни цього року наша організація планує забезпечити це місце компактного проживання переселенців усіма необхідними меблями. Наразі триває закупівля 17 шаф для одягу, 52 приліжкових тумб, 28-ть односпальних та 18-ть 2-х ярусних ліжок, 52 пружинних матраців, 20 кухонних навісних шаф та 17 настінних вішалок для одягу. Орієнтовна вартість закупівлі меблів становитиме близько 600 000,00 грн», – зазначають в Червоному Хресті і обіцяють невдовзі обовʼязково відвідати це місце знову, для того, щоб довести усе заплановане до логічного завершення.
«Для нас важливо укомплектувати будинок для переселенців якісною технікою та меблями», – підсумовують в обласній організації Червоного Хреста.

scroll back to top

Previous post Опалювальний сезон в області – на фінішній прямій