До держбюджету надійшли перші 32 млн грн підсанкційного російського олігарха, — прокуратура | Кримінальні новини

01.02.2024 06:00

До державного бюджету перераховано 32 млн грн, арештованих минулого року за клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора. Йдеться про кошти, які перебували на депозитному рахунку Держмитслужби, та належали найбільшому в Україні виробнику металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію.

Розслідуванням встановлено, що у 2000 році Миколаївський глиноземний завод був приватизований холдингом, що належить російському олігарху. Цей холдинг є одним з найбільших в світі виробників алюмінію. Група компаній, які до нього входять, продовжує забезпечувати потреби оборонно-промислового комплексу рф, поставляючи власну продукцію для виробництва військових ракетних комплексів та іншої зброї.

Російський олігарх знаходиться під санкціями США та ЄС. Підставами для їх застосування стало відмивання грошей в інтересах президента держави-агресора.

На початку 2023 року за клопотанням Офісу Генерального прокурора арештовано належні вказаному товариству 32 млн грн, а у червні 2023 року набрало законної сили рішення Вищого антикорупційного суду, яким націоналізовано, в тому числі, і згадані активи.

Наразі Фондом державного майна України забезпечено фактичне перерахування цих грошових коштів до держбюджету України.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник

Previous post На Сумщині ворог минулого дня обстріляв 10 громад, зафіксовано 216 вибухів, — ОВА | Кримінальні новини
Next post Маурисио Почеттино: «У Мудрика был отличный шанс. Если бы он забил, возможно, это придало бы нам уверенности» (1 февраля 2024 г.) — Новости футбола