Географ, історик і поет

Дата публікації

Перегляди: 4

Учитель — це не просто професія, покликання — це зміст і стиль життя. Учитель завжди був і залишається провідником світла, добра і віри в щасливе майбуття, незважаючи ні на що. Доки живуть на світі вчителі та учні, доти світ перебуватиме у постійному розвитку, який веде до оновлення, духовного збагачення, моральної досконалості.

Скотарівський заклад освіти завжди славився своїми вчителями, які невтомно прокладають шлях до серця кожної дитини, допомагають розкрити найкращі її риси, здібності, схильності, реалізувати себе в суспільстві.

Гідний внесок у цю справу зробив і вчитель історії та географії Олександр Андрійович Зеленюк, який відкривав для допитливих школяриків незвідані світи нашої планети, допомагав осягнути історію й традиції рідного народу, виховував повагу до своєї держави та готовність стати на її захист.

В травні цього року Олександр Андрійович святкує свій 85-й день народження. Народився він у місті Донецьку, але виріс і працював на Черкащині. Закінчив Шполянську середню школу.

У 1965 році вступив до Кримського педагогічного інституту ім. М. В. Фрунзе, який закінчив у 1970 році. Після закінчення інституту був направлений в Дубіївську середню школу Черкаського району Черкаської області на посаду вчителя географії. А в 1974 році переїхав у Шполу, де проживали його батьки, і одержав направлення в Скотарівську восьмирічну школу на посаду вчителя географії та історії. На цій посаді й пропрацював до виходу на пенсію.

У Бориса Степанишина є дуже гарні слова про вчителя, які стосуються і нашого ювіляра: «Нехай заслужено пишаються своїми великими відкриттями вчені, нехай гордяться своїми патентами винахідники, нехай не без підстав вважають свою місію особливою медики, священики, державні діячі, але коли до класу заходить педагог і розпочинається священне дійство, ім’я якому урок, кермо планети і доля людства, його майбутнє — саме в руках учителя». Тож з роси і води Вам, шановний Олександре Андрійовичу!

З повагою колектив Скотарівської гімназії

Шполянські вісті

Previous post Багатодітний батько виконав обов’язок перед Батьківщиною
Next post «На нас дивиться вся Європа. Українці думають про майбутнє»: Олександр Банчук на відкритті черкаського центру «Барнахус» — Новини Черкащіни