Харківські архітектори представили концепцію розвитку черкаської набережної — Новини Черкащіни

04 лютого 2022, 10:29

Міський голова Анатолій Бондаренко провів робочу зустріч із архітектурною групою з Харкова та черкаськими проектувальниками. На ній обговорили концепцію розвитку черкаської набережної.

«Представники ТОВ «SBM studio» з Харкова представили свій творчий проект облаштування набережної з цікавими елементами рівня європейських міст, які, я впевнений, стануть окрасою і нашого міста та зроблять Черкаси справді осередком туризму, – написав Анатолій Бондаренко на особистій сторінці в мережі «Facebook». – У своїх планах щодо розбудови прибережної зони враховуємо бачення містян, викладені в Стратегії розвитку міста Черкаси до 2032 року, яка минулого року була ухвалена депутатами міської ради».

Анатолій Бондаренко зауважив, що першим пріоритетом цього документу містяни визначили Дніпро як бренд і стиль міста. Основною метою цього напрямку є створення впізнавального бренду міста та унікальної атмосфери навколо теми води, розвиток культури та туризму, відповідної інфраструктури.

«Друзі, з вашою допомогою ми продовжуємо втілювати нові проекти й робити наші Черкаси одним з найкомфортніших міст України», – коментує Анатолій Бондаренко.

Нагадаємо, до 735-ої річниці від часу заснування нашого міста в Черкасах відкрили оновлений сквер «Юність».

Під час реконструкції в ньому встановили сучасні світлодіодні ліхтарі, облаштували прогулянкові зони, збудували фонтани із підсвіткою та фільтрацією води, встановили навіси від сонця, лавки та смітники. Під час озеленення було висаджено кущі, дерева та квіти: магнолії, ліквідамбар, різні види клену – гостролистий, іспанський, клен Фрімана, спірею японську голд, платан іспанський, ялівець козацький, дерен білий, шалфей, лаванду, мікс квітів.

Цього ж року, серед іншого, в Черкасах передбачають провести реконструкцію понад десяти парків, скверів та громадських просторів. Перебудову або ж благоустрій запланували в парку «Молодіжний» (уздовж вулиці Гагаріна, ліворуч від «Долини троянд»), парку «Європейський» (у районі вулиць Гагаріна та Сержанта Жужоми), у сквері «Митницький» (розміщений за «Гранд Маркетом», що на вулиці Богдана Хмельницького), у сквері імені Сержанта Жужоми (на перехресті вулиці із Гагаріна), «Подих Дніпра» (поблизу будинків 38,40 і 42 вул. Припортова), на Алеї Путейка.

Про це інформує Черкаська міська рада.

Джерело

Previous post У Черкасах горів трактор (фото) — Новини Черкащіни