“Я вас вибачаю”: мер Черкас вийшов до мітингарів та звинуватив організатора у проплаченості | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області

У Черкасах вчергове відбувся мітинг «Гроші — на ЗСУ». Мер Черкас Анатолій Бондаренко вийшов до людей і понад годину відповідав на їхні питання та претензії.

Мітингарі взяли слово з Бондаренка, що 300 мільйонів гривень резервного фонду, які передбачені на 2024 рік, витрачатимуть виключно на обороноздатність. Також люди вимагали, аби припинити всі непріоритетні видатки, а кошти звідти спрямувати на ЗСУ.

«»Є запит на 14 мільйонів гривень від СБУ для спецпідрозділу «Альфа» і для спецпідрозділу МВС «Корд», який також на передовій, — пояснив мер. — Місто Черкаси виділили грошей більше, ніш всі сільські ради і вся область разом. На жаль, у нас чомусь дозволяється мітингувати виключно біля Черкаської міської ради. Але дуже позитивно, що ми тут спілкуємося. Приходьте на бюджетну комісію, знімаємо всі непріоритетні видатки і рухаємося вперед. Що стосується закупівель, то я не можу відповідати за кожного чиновника і за його добропорядність. А що стосується передачі грошей, то я прихильник передачі коштів військовим частинам. Вони самі мають визначатися, де і які дрони купувати».

Очільник Черкас вкотре звинуватив одного з організаторів Мітингу Артема Ківака у виконанні замовлень і «вибачив» мітингарів за нібито хамство.

«Я навіть не прошу, аби переді мною вибачалися за хамство, матюки і значки — я вас просто вибачаю, — сказав Бондаренко. — Я можу повторити тут, при вас, пану Ківаку, що у «Львівському круасані» йому по «Скайпу» Віктор Євпак надає команди, кому давати слово на мітингу. Якщо це не так, то можете сказати про це Нареку Казаряну і його дружині, які це все особисто бачили».

У неділю, 10 грудня, в центрі Черкас відбудеться акція на підтримку полонених військових, які обороняли «Азовсталь». Анатолія Бондаренка запросили на подію та зобов’язали проконтролювати, аби туди з’явився і увесь депутатський корпус.

Previous post На дві гідроспоруди в Золотоніському районі оформлять право власності | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області
Next post На Звенигородщині прокуратура відібрала у недобросовісного орендаря земельну ділянку | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області