Як найкраще зігріти ноги взимку: поради медиків

Морозної пори дуже часто турбують замерзлі ноги і руки, які можуть звести нанівець всі радощі зими. В багатьох людей вже через кілька хвилин перебування на холодному повітрі починається поколювання пальців, а ще через якийсь час – ноги і руки просто німіють. Лікарі сформулювали кілька простих порад, які допоможуть поліпшити кровообіг в ногах та руках.

Обов’язково проводьте масаж ніг – це приємна і корисна процедура, яка покращує кровообіг, а також гнучкість суглобів. Розминати потрібно, починаючи зі ступні, потім розім’яти і промасажувати кожен палець. Гарний ефект дає також масаж долонь і пальців рук.

Вдягайте теплі але не тісні шкарпетки. Занадто туга гумка на шкарпетках здавлює кровоносні судини, що призводить до застою крові. Те ж стосується і рукавиць – пальцям в них має бути тепло і не тісно.

Взуття повинно бути м’яким і вільним. У твердому і тісному взутті ноги будуть швидше мерзнути, крім того таке взуття спричинює деформування стопи.

Ні в якому разі не допускайте потіння ніг. Волога ще більше охолоджує ноги. Тому якщо ноги спотіли – відразу змініть шкарпетки.

Добре тренують судини ванночки для ніг. Їх можна робити в домашніх умовах, наприклад, сидячи перед телевізором. Опустіть ноги в воду, температура якої приблизно 33 градуси, потім додайте гарячу воду – до 40 градусів.

Пляшка з гарячою водою – прекрасний спосіб швидко зігрітись в ліжку. Підклавши під ноги таку пляшку, ви відразу відчуєте, як тепло розливається по тілу.

Слід робити гімнастику для пальців ніг. Це можуть бути елементарні рухи – просто спробуйте, гнаприклад, захоплювати і піднімати невеликі предмети з підлоги. Крім усього це ще й профілактика плоскостопості.

Вибирайте креми з зігріваючим ефектом, які покращують циркуляцію крові. Зазвичай в їх склад входять такі інгредієнти, як перець, м’ята, камфора і тому подібні.

Додавайте більше спецій в своє меню: перець, імбир, часник і інші приправи розганяють кров і зігрівають тіло зсередини.

А ось чого слід уникати – так це алкоголю. Це тільки спочатку здається, що алкоголь зігріває, потім відбувається зворотний ефект.

Previous post Засуджено чоловіка, який до смерті забив стільцем свого знайомого
Next post Смілу до новорічних свят не прикрашатимуть, ялинки теж не буде