Жителька Тальнівщини в’яже іграшки на замовлення, а вирученими коштами допомагає чоловіку військовому

20-річна мама Анастасія Гоєнко жителька Легедзиного на Черкащині нині з допомогою батьків виховує дворічного синочка, а у вільний час займається улюбленою справою – в’яже крючком симпатичні м’які іграшки на замовлення. Чоловік її мужньо стоїть на захисті рідної держави, розповідає видання “Вісті Черкащини“.

Анастасія розповідає, що до початку повномасштабної війни чоловік працював у Польщі. Та це не стримало його залишитися в безпеці і забрати до себе дружину з маленьким сином, а навпаки. Він зразу ж повернувся і пішов боронити свою Батьківщину. Раніше, як розповідає жінка, він три роки брав участь в АТО, тому й не міг вчинити по іншому. Для нього захист своєї країни стоїть на першому місці. Анастасія підтримує свого чоловіка і розуміє його. Вона постійно з ним на зв’язку.

Тут у тилу жінка піклується про малюка та робить іграшки. Здебільшого, каже, може в’язати тільки тоді, коли спить дитя. А от за ніч встигає зробити повноцінну іграшку. Пригадує, що ази в’язання крючком її навчила перша вчителька Галина Платонівна Шелест у рідному селі Мошурів, а з часом розвивалася самостійно.

– Спочатку хотіла зв’язати іграшку своїй дитині. Перша спроба не вдалася, тому спробувала ще раз. Потім мені замовили зв’язати іграшку на день народження, згодом і ще надійшли замовлення. Так все закрутилося. От з початку зими минулого року в’яжу м’які іграшки різних розмірів. До сьогодні зробила приблизно більше ста таких симпатичних звірят, – розповідає наша співрозмовниця.
Взагалі Анастасія освоювала професію повара, проте з часом зрозуміла, що все ж хоче бути швачкою. Однак вона не розчаровується у своєму попередньому виборі, а планує здійснити мрію після війни. Каже, влаштується на відповідні курси та шитиме. А зараз поки що пропонує свої в’язані роботи у соціальних мережах. Та ще й зауважує, що вирученими коштами допомагає військовим. саме тій бригаді, де служить її чоловік.

Загалом, каже Анастасія, замовлення бувають різні і розміром, і кольором. Здебільшого просять зв’язати саме тваринок, тільки одного разу робила лялечку. Нещодавно одні батьки замовили вив’язати динозаврика патріотичними кольорами. Тепер їхня дитинка гратиметься жовтою тваринкою з блакитними оченятами. Своєму ж синочкові наша співрозмовниця зв’язала п’ять іграшок. Каже, у нього є найулюбленіша – рудий котик з червоними вушками і сірими лапками, з яким він не розлучається навіть вночі.

Previous post Переселенці з Херсонщини обікрали пенсіонера у Монастирищі
Next post У Черкасах лунають вибухи. Влада просить не оприлюднювати дані про прильоти