Кам’янську молодь вчили екосвідомості — Новини Черкащіни

19 червня 2022, 12:25

Чи задумувались ви про те, що у світі є найважливішим?  Ще давньоримський політичний діяч Цицерон говорив: «Немає нічого більш винахідливого, ніж природа». Цієї думки й кам’янська молодь, яка долучилася до 3-денного курсу «ЕКОсвідомість», що днями пройшов у молодіжному просторі «Саме час».

Цей проєкт був організований громадською організацією «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» у партнерстві з компанією Scatec Ukraine (ТОВ «Чиста Енергія – 2011») з метою залучення молоді до дослідження екологічних проблем міста та області шляхом формування її екологічної свідомості, а також впровадження практичних способів розв’язання актуальних проблем навколишнього середовища.

Випускниками нашого проєкту стали 8 молодих людей — Роман Гордієнко, Яна Магда, Катерина Бойчук, Марко Чікаідзе, Аріна Прудка, Вікторія Вишневська, Данило Бойчук та Єлизавета Скрябіна.

Упродовж курсу учасники поглибили свої знання про те, як створюється пластик, чи він корисний і яку шкоду приносить. Як переробляють скло, метал, пластик. Чому нагальною проблемою для нас є сортування відходів та як вони утилізуються. Знайомилася молодь із міжнародними та українськими організаціями, що дбають про захист навколишнього середовища та діяльністю ековолонтерів. Родзинкою навчання стало написання власних екопроєктів, які можна буде реалізувати в подальшому.

На згадку про наші активні дні навчання кожен учасник отримав сертифікат, брендовану продукцію (блокнот, ручку та екоторбинку) і солодкий подарунок.

IMG_6386

Фасилітаторами тренінгу виступили голова ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» Антон Юрченко і фахівчиня зі зв’язків з громадскістю ТОВ «Чиста Енергія – 2011» Ольга Бойчук. Тренери зазначають, що ця тема на сьогодні є досить актуальною для молодого покоління. Підтвердженням цього є результати нещодавно проведеного дослідження потреб і зацікавленості учнівської молоді Кам’янської громади. 47,6% молодих респондентів зізналися, що бояться екологічного забруднення громади. Це найбільший страх школярів після війни.

Впевнені, що наш курс допоможе молодим людям дбайливіше ставитися до речей та дбати і про своє здоров’я, і про стан нашої планети.

Юрій РИБЧУК,

член ГО «Молодіжне об’єднання

Нове покоління Кам’янщини»

Джерело