Кіберполіції вдалося заблокувати понад 3000 ворожих інтернет-ресурсів

Деталі

За допомогою Telegram-ботів кіберполіції вдалося заблокувати понад 3 тисячі ворожих інтернет-ресурсів. Загальна аудиторія заблокованих ресурсів становила понад 23 млн осіб.
Про протистояння в інформаційному просторі та про роботу кіберполіції в умовах війни розповів голова Національної поліції Ігор Клименко в інтерв’ю інформаційному агентству «Українські новини».
Ігор Клименко повідомив про використання створених кіберполіцією ботів та кооперацію правоохоронців і громадян у боротьбі з агресором в інформаційному просторі.
«Завдяки небайдужості людей нам вдалося заблокувати більше 3 тисяч ворожих ресурсів із загальною аудиторією понад 23 млн осіб. Вся країна піднялася для того, щоб інформаційні ресурси російських окупантів не працювали», — зазначив глава Нацполіції.
Через бот https://t.me/stopdrugsbot громадяни надсилають посилання на ворожі канали, групи та профілі у соцмережах та месенджерах. Далі для блокування диверсійних ресурсів використовується канал https://t.me/stoprussiachannel, там висвітлюються детальні інструкції, як це зробити.
Також Голова Нацполіції розповів про роботу підрозділу за напрямком відбиття атак ворога у кіберпросторі.
«Минулого року, коли були кібератаки на наші сервіси та органи, ми підключилися з усіма відповідними структурами. Це і СБУ, Мінцифри, Держспецзв’язку, Нацполіція. Був створений спільний центр для захисту від кібератак. І дійсно: з початку війни цих атак було достатньо багато, і наш департамент Кіберполіції працює в цілодобовому режимі», — повідомив Ігор Клименко.

scroll back to top

Previous post Що робити, якщо у лікарні відмовляють у безоплатних послугах чи ліках
Next post Поїзд Шевченко — Гребінка знову вийшов на маршрут