Ліквідація пожежі у замкненому просторі: студенти ЧІПБ навчалися на багатомодульному тренажері (ФОТО) — Новини Черкас за сьогодні

в Новини

08.12.2023

У ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля відбулися теоретичні та практичні навчання на багатомодульному тренажері контейнерного типу в межах реалізації проєкту «Регіональні тренінгові центри порятунку — підтримка системи підготовки добровільної пожежної охорони та професійних аварійних служб в Україні — частина ІІ».

Про це інформує професорка інституту Тетяна Чубіна.

Навчання відбулися між Пожежною Академією м. Варшава та Державною службою України з надзвичайних ситуацій, які фінансуються програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Сертифіковані інструктори міжнародного класу провели перші навчання на тренажері для 24 представників Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та Головного управління ДСНС України в Черкаській області.

За її словами, багатомодульний тренажер контейнерного типу разом з оснащенням – це комплекс, який є потужним підсиленням практичної складової навчального процесу, адже саме в ньому відтворено умови, максимально наближені до реальних пожеж у закритих приміщеннях, де кожен рятувальник зможе випробувати себе в екстремальних ситуаціях і на практиці відпрацювати набуті теоретичні знання.

Кожен учасник навчань отримав сертифікат, який підтверджує їх рівень підготовки на тренажері.

“Вдячна кожному: ЗСУ за захист, польським колегам за можливості, керівництву ДСНС України за розуміння та підтримку, колективу інституту за сприяння; інструкторам за відповідальність та відданість справі”, – наголосила професорка Тетяна Чубіна.

Читайте також: Студентка ЧІПБ отримала подвійний диплом від черкаського та польського вишів

Previous post Черкаські правоохоронці долучилися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» — Новини Черкас за сьогодні
Next post На Черкащині вивчають витрачання бюджетних коштів на ремонт стадіону під час війни за майже 14 мільйонів гривень — Новини Черкас за сьогодні