Міноборони України підписало меморандум з фінською компанією про космічну оборону — Новини Черкасс

супутник

Про це повідомили в Міноборони України.

“Співпраця з “ICEYE” та підписання меморандуму значно покращить нашу розвідувальну діяльність. Ми вдячні компанії за відданість демократичним цінностям, підтримку українського народу та позицію щодо обмеження космічної зйомки над територією України. Ми повинні захищати нашу країну на землі, у повітрі, на морі, у кіберпросторі та у космосі”, – йдеться в повідомленні.

Фінська компанія є виробником мікросупутників і володіє одним із найбільших у світі угруповань радарних супутників. Вони надають об’єктивні дані про земну поверхню практично в режимі реального часу та забезпечують доступ до актуальних даних вдень і вночі, навіть у складних погодних умовах.

Додамо, що ця угода спрямована на зміцнення взаємодії у сфері дистанційного зондування Землі, що важливо для національної безпеки та оборони України.

Нагадаємо, що навесні росіяни зламали сигнал українських провайдерів і транслювали парад у москві.

Єдиний телеграм-канал новин у Черкасах, новинам якого можна довіряти. Підписуйся на “18000 | Шо там у Черкасах?”

Previous post У Черкасах попрощалися із полеглим солдатом
Next post На Черкащині вимикатимуть світло для декількох черг