МЗС України закликає прочан-хасидів утриматися від цьогорічного паломництва до Умані — Новини Черкащіни

24 серпня 2022, 08:57

Триваюча повномасштабна військова агресія росії проти України, постійні масовані ракетні обстріли українських населених пунктів, цивільної й транспортної інфраструктури, здійснення загарбниками постійних диверсій та провокацій унеможливлюють гарантування безпеки іноземних громадян на території України.

З огляду на існування реальних загроз життю і безпеці людей, Міністерство закордонних справ України закликає прочан-хасидів утриматися від цьогорічного паломництва до м.Умань в рамках святкування Рош га-Шана.

У разі прийняття рішення про відвідання Умані всупереч зазначеним застереженням, слід зважати на те, що в Україні діє правовий режим воєнного стану, що передбачає низку додаткових регулювань, у тому числі обмеження свободи пересування, введення комендантської години, здійснення посилених патрулювань, заборону проведення масових заходів та зібрань, а також застосування примусових заходів стосовно осіб, які не дотримуватимуться встановлених обмежень.

Інші обставини, які слід враховувати при плануванні поїздок до України:

– перевантаженість наземного транспортного сполучення з Україною та можливі значні затримки руху залізничного транспорту через масований обстріл об’єктів транспортної інфраструктури;

– відсутність достатньої кількості приміщень цивільного захисту для укриття паломників в місцях їх масового перебування в м.Умань;

– відсутність достатньої кількості медичного персоналу та медичних закладів в м.Умань для забезпечення медичного обслуговування паломників;

– можливість запровадження додаткового регулювання в’їзду (онлайн-реєстрація) та перебування прочан-хасидів в Україні.

За інформацією Міністерства закордонних справ України

Джерело

Previous post На Черкащині провели спецпогашення марки, присвяченої Дню Незалежності України — Новини Черкащіни
Next post День Незалежності України почався з масштабної повітряної тривоги — Новини Черкащіни