На Черкащині директор навчального закладу відбирав у студентів стипендії для отримання вигоди — Новини Черкас за сьогодні

в Новини

18.05.2023

Директор навчального закладу спільно зі своїми поплічниками вимагали від учнів, зарахованим на денну форму навчання, які фактично не відвідують заняття у вказаному навчальному закладі та користуються правом відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, стипендії.

Про це повідомили в пресслужбі Поліції Черкащини.

У період з жовтня 2022 року по березень 2023 року, в порушення норм законодавства та службових обов’язків, переслідуючи мету одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, діючи умисно, правопорушники отримали від студента неправомірну вигоду, під завуальованим приводом сплати нібито «спонсорської» допомоги, за невчинення дій щодо відрахування трьох учнів з денної форми навчання, знаючи про відсутність їх на заняттях, а також за надання умов для відстрочки їх від мобілізації у період воєнного стану.

Трьом фігурантам повідомили про підозру за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб.

Їм загрожує до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.