На Черкащині розкрили вбивство чотирирічної давності

Вбивство сталося у вересні 2018 року. Тоді мертвою знайшли 74-річну жінку. Слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіка, який скоїв злочин, встановили. Інформують у нацполіції Черкащини.

Розкриттю злочину передувала кропітка та тривала робота оперативників Черкащини, слідчих Головного управління Національної поліції в Черкаській області, поліцейських відділу поліції №2 Черкаського районного управління поліції та бійців батальйону поліції особливого призначення.

У середині вересня 2018 року до поліції Смілянщини звернулася місцева жителька із повідомленням про те, що її 74-річна знайома вже декілька днів не виходить на зв’язок. Літню жінку правоохоронці знайшли мертвою в одному з офісних приміщень. Вона мала тілесні ушкодження.

Відомості за цим фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Поліцейські почали перевіряти коло зав’язків потерпілої.

Працівники поліції зібрали об’єктивні докази, які вказують на причетність 49-річного чоловіка до вчинення кримінального правопорушення.

За процесуального керівництва місцевої прокуратури, слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Разом з цим, вирішується питання щодо оголошення про підозру зловмиснику за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Також, під час проведення санкціонованого обшуку в домоволодінні фігуранта правоохоронці виявили та вилучили предмет схожий на травматичний пістолет з ознаками переробки та набої.

Слідство триває.

Previous post За грабіж повідомлено про підозру жителю Золотоніського району