На Черкащині розпочали понад 20 кримінальних проваджень за фактами загибелі військових та цивільних

Під час воєнного стану поліцією на Черкащині було розпочато 25 кримінальних проваджень за фактами 16 загибелі військовослужбовців та 9 цивільних громадян.

Про це повідомив голова ГУНП у Черкаській області Михайло Куратченко, інформує кореспондент ЗМІ.сk.ua.

Деякі з цих випадків, пов'язані з інцидентами в Умані, інші — з нашими військовослужбовцями та громадянами на території інших областей. За фактами взяття в полон розпочато 57 кримінальних проваджень (50 — військовослужбовці, 6 — цивільні).

"152 кримінальних провадження було відкрито за фактом зниклих безвісти громадян та військовослужбовців. Під час їхнього розслідування було встановлено вісім осіб, четверо цивільних та четверо військових. Останні перебувають у полоні, а цивільних було знайдено та повернуто до місця проживання. Під час розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних із зниклими безвісти були встановлені факти про те, що шість осіб є загиблими. Це були й наші військослужбовці", — зазначив Михайло Куратченко.

Під час військового стану слідчими підрозділами поліції було розпочати 807 кримінильних проваджень, пов'язаних із військовими подіями. За статею 110 ККУ було розпочато 92 кримінальних проваджень, за статею 438 ККУ — 158 кримінальних проваджень. По особах, які були колаборантами, розпочато 10 кримінальних проваджень.

Джерело

Previous post У Черкаській області понад 35 тисяч осіб є власниками зброї
Next post Колишні військові, правоохоронці та переселенці: СБУ на Черкащині викриває зрадників України