На Черкащині СБУ викрила чергових проросійських пропагандистів — Новини Черкащіни

02 червня 2022, 12:28

Служби безпеки України повідомила про підозри 3- м мешканцям Черкаської області, які вели активну прокремлівську пропаганду.

Про це повідомляє пресслужба УСБУ Черкащини.

Так, черговою прихильницею загарбницької путінської політики виявилася мешканка Канева. У своїх репостах та публікаціях в соцмережах жінка повністю схвалювала дії російських окупантів та не визнавала збройної агресії рф. Крім цього, неодноразово поширювала фотоматеріали із злочинною символікою та радянськими стягами.

За даними досудового слідства, черговим пропагандистом є уродженець Луганщини, який в 2014 році, тікаючи від війни, переїхав на територію Уманського району. Пропагандистську діяльність активно проводив в заборонених соцмережах — «Однокласниках». Він поширював власні публікації та репости, де співчував російським «асвабадітєлям», відкрито підтримував дії загарбників та вихваляв успіхи так званої «денацифікації».

285712120_315548900768342_3709313608025614476_n

Ще одною ворожою пропагандисткою виявилася мешканка селища на Уманщині. Жінка поширювала інформатеріали, в яких виправдовувала злочинні дії окупантів, натомість сумувала за втратами рашистів. Також, активно підтримувала окупацію міст України, зокрема раділа тимчасовому захопленню російськими військовими Мелітополя.

У результаті проведеної низки обшуків за місцем проживання пропагандистів було вилучено:

— комп’ютерну техніку;

— мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

285566874_315548927435006_6246721663192070257_n

Слідчі СБУ повідомили 3-м зловмисникам про підозри за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Джерело

Previous post На Звенигородщині в ДТП загинула людина — Новини Черкащіни
Next post На період війни ціни на газ для населення мають залишитися без змін, – Табурець — Новини Черкащіни