На Черкащині священику УПЦ МП повідломлено про підозру у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі | Кримінальні новини

21.06.2024 15:01

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру одному із очільників осередку УПЦ МП в Черкаській області за фактом розпалювання ним релігійної ворожнечі та ненависті, а також образи почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

За даними слідства, священнослужитель всупереч Конституції України та Законів України в частині заборони проповідування ворожнечі, нетерпимості до віруючих інших релігійних організацій, будучи службовою особою, здійснив умисні, публічні висловлювання, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, а також образу почуттів громадян у звʼязку з їхніми релігійними переконаннями.

Вказані дії зловмисника зафіксовано на відеозапис, який у подальшому розміщений на різних відкритих інтернет ресурсах.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 161 КК України передбачає покарання у виді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

За матеріалами Черкаської обласної прокуратури

Источник

Previous post Правоохоронці та представники охорони здоров’я області провели робочу нараду — Новини Черкащіни
Next post На Херсонщині «солодку парочку» судитимуть за активну торгівлю неіснуючими автомобілями | Кримінальні новини