На Черкащині викрили підприємства, які виготовляли зброю для росії | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області

Придніпровським районним судом м. Черкаси арештовано власність громадянина країни-агресора на суму понад 17 млн грн.

Встановлено, що на території Черкаської області здійснюють господарську діяльність низка підприємств, власником яких є громадянин російської федерації. Вказана особа — одноособовий власник одного підприємства із статутним фондом 16,5 млн грн та має частки ще у двох українських підприємствах, володіючи їхніми фондами на суму майже 890 тис. грн.

Зазначені українські підприємства упродовж 2016-2021 років активно співпрацювали із суб’єктами господарювання на території країни-агресора та здійснювали грошові перекази підприємствам, розташованим на території росії, власником яких є вказана особа.

За даними слідства, ці російські підприємства виконують замовлення для оборонпрому російської федерації з вироблення зброї, її частин та боєприпасів до неї.

Ухвалою суду накладено арешт на корпоративні права, які належать громадянину країни- агресора в усіх трьох українських підприємствах, на цей час вирішується питання про передачу арештованого до АРМА.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної прокуратури

Previous post Із Черкаської міської ради звільнили скандального чиновника
Next post На Шполянщині згоріло 80 тонн соломи | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області