На Херсонщині директора Музею історії Нової Каховки судитимуть за колабораціонізм | Кримінальні новини

07.02.2024 17:00

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора Музею історії Нової Каховки за фактом колабораціонізму та виправдовування збройної агресії рф.

Слідством встановлено, що обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом на території тимчасово захопленого Каховського району. Чоловік вів антиукраїнську пропаганду у засобах масової інформації країни-агресорки та називав себе «заведующим сектором пресс-службы Каховской администрации».

У своїх коментарях для російських медіа підозрюваний виправдовує збройну агресію проти України та окупацію територій. Називає «воєнними злочинцями» саме українську армію та перекладає на неї відповідальність за злочини рф — йдеться зокрема про руйнування Каховської ГЕС та Музею історії Нової Каховки.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури

Источник

Previous post Воїн ЗСУ закликає всіх небайдужих відвідати Патріотичний музей російсько-української війни в Черкасах — Новини Черкащіни
Next post У Запоріжжі бійці ДСНС врятували чотирилапого з комунікаційного колодязю | Кримінальні новини