На ринку праці з’явилось понад 40 нових професій, — Мінекономіки — Новини Черкасс

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Нові професії належать до різних сфер: ІТ, охорона здоров’я, соціальна сфера, фінансова. Найбільше розвинувся ринок праці в ІТ-середовищі. Тут пропонують додати 29 найменувань професій.

Деякі назви осучаснили, наприклад, замість “Аналітик операційного та прикладного програмного забезпечення” тепер зазначатимуть “аналітик програмного забезпечення”.

Також із переліку вилучили неактуальні найменування: “програміст прикладний”, “програміст системний”, “інженер із застосування комп’ютерів”, “аналітик програмного забезпечення та мультимедіа”.

До нових професій додали ті, у яких зросла потреба. Наприклад:  “протезист-ортезист”, “оператор служби 112”, “черговий підрозділу оперативно-рятувальної служби цивільного захисту”, “інструктор з просторового орієнтування та мобільності”, “фахівець з розмінування”, “аудитор за видами діяльності”, “фінансовий аналітик”.

: Як на Черкащині працюватиме Центр реабілітації для ветеранів (ВІДЕО)

Перевірена оперативна інформація про ситуацію в Черкасах та Україні. Підписуйся на телеграм-канал “18000 | Шо там у Черкасах?”

Previous post На Чигиринщині попрощалися із загиблим воїном морської піхоти — Новини Черкасс
Next post “Краще синиця в руках”: мер Сміли пояснив, чому не буде відбудови зруйнованих ракетою осель | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області