Надали перевагу історії України: майже 9 тисяч вступників Черкащини складатимуть НМТ — Новини Черкас за сьогодні

в Новини

06.05.2023

Цього року вступники області створили 8957 персональних кабінетів для участі в національному мультипредметному тесті. А станом на 4 травня 8657 осіб уже отримали повідомлення про успішну реєстрацію та можливість сформувати сертифікат.

Про це інформують в управлінні освіти і науки Черкаської ОВА.

Обираючи предмет додаткового блоку,  майже 5 тисяч вступників надали перевагу історії України. А понад 2 тисячі – обрали англійську мову.

Нагадаємо, днями завершилася реєстрація для складання НМТ у 2023 році. Усунути помилки і повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру потрібно буде якнайшвидше, не пізніше ніж 7 травня.

Якщо вступник/вступниця не усуне недоліків, на які за результатами оброблення вказав регіональний центр, йому/їй буде відмовлено в реєстрації для участі в НМТ.

Так само до 7 травня в персональному кабінеті вступник/вступниця матиме змогу змінити навчальний предмет додаткового блоку, з якого він/вона бажає пройти тестування, чи населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ, чи вказати на потребу в проходженні НМТ під час додаткової сесії.

• tag
  • вступники
  • НМТ
  • освіта