Наш регіон буде на межі боротьби двох сезонів

Деталі

В атмосфері над Черкащиною розташувалася висотно-фронтальна зона, в якій сконцентрована велика кількість енергії
Цим пояснюється, наголошує директор обласного гідрометцентру Віталій Постригань, часта зміна погоди, рвучкий вітер та підвищений температурний фон, що випереджає кліматичний календар майже на місяць.
«7 лютого, висотна повітряна течія імпортувала з акваторії Атлантики тепло, яке для нашого краю стало рекордним. Вперше за 76 років метеорологічних спостережень метеостанції області зафіксували +10…+13°», – говорить пан Віталій.
Однак, уточнює він, нинішня доба нагадає нам, що за вікном все-таки холодний сезон.
«Отож сьогодні погодну ініціативу переймуть атмосферні фронти нового циклону «Paulina», що рухається з Атлантики. Вони поділять Україну на дві зони температурних контрастів. На півночі домінуватиме зима, на півдні весна, а наша Черкащина буде на межі боротьби двох сезонів», – веде далі Віталій Постригань.
За його словами, яскраво це продемонструють контрасти температур від +8° в Умані до 0° у Золотоноші та вид опадів від дощу до снігу, на окремих ділянках доріг ожеледиця У північних районах області можливе утворення снігового покриву.
«За прогностичними розрахунками, у суботу, 10 лютого, відбудеться перебудова синоптичних процесів на південні. Тож до 14 лютого потужна повітряна течія з північної Африки забезпечить візит субтропічного тепла на фоні невеликих дощів. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 8-13° тепла», – прогнозує директор обласного гідрометцентру.
Він каже, що можливі нові температурні рекорди, оскільки температурний фон відповідатиме квітню. А з 15 лютого погода знову зміниться: з північними вітрами чекаємо порцію холоду.

scroll back to top

Previous post Залужний узгодив із Зеленським свою відставку
Next post СБУ повідомила про підозру черговому колаборанту, який займає керівну посаду окупаційного мінюсту «лнр» — Новини Черкащіни