Обласні депутати підтримали передачу 7 «Старлінків» у медзаклади Черкащини

Деталі

Днями відбулась сесія Черкаської обласної ради. Депутати обласної ради ухвалили низку рішень. Зокрема, підтримали захисників та їхні родини, а також спрямували кошти на допомогу медичним закладам та іншим комунальним підприємствам.

Так, у сфері охорони здоров’я обласні обранці підтримали передання 7 «Старлінків» для обласних медичних закладів, а також «швидких» з обласного центру Екстренки в лікарні у громадах та для військової частини.

Окрім цього у змінах до бюджету області передбачили понад 4 млн на фінансову підтримку обласного госпіталю. Кошти спрямують на медикаменти, харчування та часткове погашення заборгованості по заробітній платі. Також у змінах передбачаються кошти на придбання апарату ШВЛ та інкубатора для новонароджених в обласну дитячу лікарню.

У межах підготовки до непростого опалювального сезону обласні обранці підтримали виділення коштів на ремонт котелень у навчальних закладах.
Зокрема, йдеться про:
— капітальний ремонт котельні у Багатопрофільному регіональному центрі професійної освіти у Черкаській області у Ватутіному;
— капітальний ремонт котельні із зміною опалювальних котлів у ДНЗ «Корсунь-Шевченківський професійний ліцей;
— заміна та монтаж двох твердопаливних котлів у Вільшанській спеціальній школі;
— заходи забезпеченням пожежної безпеки та проведення поточного ремонту системи опалення Золотоніської спеціалізованої школи.

Також депутати підтримали виділення коштів комунальному готелю «Дніпро» на погашення заборгованості за енергоносії та для здійснення заходів з економії опалення в осінньо-зимовий період.
Що ж до питань соціального захисту населення, то прийнято рішення про внесення змін до обласної програми «Турбота» — це дасть можливість дітям захисників та ВПО безоплатно відвідувати комунальні мистецькі інтернатні заклади. А в змінах до бюджету передбачили кошти на виплату компенсацій сім’ям загиблих військовослужбовців.

З-поміж іншого рейтинговим голосуванням депутати обрали представників від громадськості до складу поліцейської комісії ГУНП. Ними стали: директор Черкаського бізнес-коледжу, депутат облради Олег Куклін та колишній службовець органів МВС і нацполіції Юрій Москаленко
Депутати обласної ради під час засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів погодили низку розпоряджень обласної військової адміністрації. Про це повідомив голова обласної ради Анатолій Підгорний.
Серед основних рішень депутати погодили спрямування 25 млн грн на будівництво бункера для лінійного прискорювача, 6,4 млн грн — на завершення реконструкції приймального відділення кардіоцентру тощо.

scroll back to top

Previous post На Черкащині допомогу отримали більше 1500 вимушених переселенців — Новини Черкасс
Next post Запрошують на презентацію роману нашого земляка