Олександр Скічко розповів про реформу харчування у школах Черкащини — Новини Черкас

Від старту реформи шкільного харчування у 2020 році на Черкащині придбали кухонне обладнання вже для 54 шкіл. Також запровадили пілотний проєкт «Дітям Черкащини – якісне, безпечне харчування».

Про всебічне запровадження якісного шкільного харчування йшлося на  першому із п’яти регіональних форумів «Реформа шкільного харчування», який ініціювала перша леді Олена Зеленська

– У межах проєкту «Дітям Черкащини – якісне, безпечне харчування» в 23 школах оновили харчоблоки їдалень, розробили яскравий дизайн фуд-зон, а замість звичного меню – тепер там мультипрофільне та на вибір, – зазначив очільник області Олександр Скічко. – Як наслідок, 70% тамтешніх старшокласників стали обідати у шкільних їдальнях. І це лише перші реальні результати реформи. Я впевнений, що далі почнеться ланцюгова реакція змін. Вдячний першій леді за ініціативу системного підходу до шкільного харчування не лише як посадовець, а й як батько майбутньої першокласниці.

Захід відбувся за участі міністра освіти та науки Сергія Шкарлета та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, а також представників Мінрегіон і Міністерство економіки України.

Загалом, серія з п’яти масштабних зустрічей пройде в найближчі два місяці по всій Україні. Форуми покликані провести важливу роз’яснювальну роботу та дати можливість громадам безпосередньо поспілкуватися із представниками робочої групи, що опікується реформою.

Джерело

Previous post Привет, мир!
Next post Екстренка Черкащини – з черговим автомобільним поповненням — Новини Черкас