Передала «у приватні руки» понад 300 гектарів державної землі, — піде під суд посадовиця з Кіровоградщини | Кримінальні новини

11.02.2024 15:00

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури  Кіровоградської області затвердили та скерували до суду обвинувальний акт  стосовно державного реєстратора Олександрійської міської ради за фактом  зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки та  несанкціонованих дій з інформацією в автоматизованих системах.

За даними слідства державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженням, діючи в інтересах приватних структур, здійснила несанкціоновану зміну інформації в реєстрі щодо земель державної власності. Вона незаконно зареєструвала право постійного користування  земельними ділянками державної власності площею 304 га  за одним із місцевих приватних підприємств.

У результаті протиправних дій держреєстратора  державі спричинено збитків на суму  понад 52 млн гривень.

Прокурором вжито заходів до  відшкодування збитків у повному обсязі.

Обвинуваченій загрожує до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю до 3 років, з конфіскацією майна.

За матеріалами Кіровоградської обласної прокуратури

Источник

Previous post На Дніпропетровщині начальника виправної колонії судитимуть за хабарництво | Кримінальні новини
Next post У Львові поліцейські затримали рецидивіста за серійні крадіжки з магазинів | Кримінальні новини