Переселенці, які повертаються додому з Черкас, мають скасувати статус ВПО — Новини Черкасс

Про це повідомили в пресслужбі Черкаської міської ради.

– Громадяни, які повертаються на місце свого постійного проживання, повинні обов’язково нам про це повідомити для скасування статусу внутрішньо переміщеної особи, – говорить . – На сайті Державних послуг повна назва цієї процедури зазначається як “Прийняття рішення про скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи за заявою внутрішньо переміщеної особи”.

Однією з підстав для скасування дії довідки ВПО та внесення відомостей про це в Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб є заява ВПО про відмову від довідки.

Аби знятися з обліку ВПО, необхідно звернутися з відповідною заявою в:

• структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій, виконавчих міських чи районних органів;
  • виконавчі органи сільських, селищних, міських рад;
  • центр надання адміністративних послуг.

– Заяву про скасування довідки внутрішньо переміщеної особи людина може надіслати нам листом чи електронною поштою в департамент соціальної політики, або через портал “Дія”, де особисто вводить свої координати і скасовує дію довідки, – пояснила Катерина Бінусова.

Послуга є безкоштовною, скасування статусу ВПО триває близько трьох днів. Коли результати послуги будуть готові, людині про це повідомлять.

Зауважимо, в Черкасах офіційно зареєстровано 29 783 внутрішньо переміщених осіб. Загалом в Україні таких людей більше 8 мільйонів осіб.

Додамо, департаменту соціальної політики працює за адресою бульвар Шевченка, 307. Режим роботи: понеділок-четвер – з 8:00 до 17:00, п’ятниця – з 8:00 до 16:00; перерва – з 13.00 до 14.00.

Детальніше роз’яснення – за телефонами громадської приймальні департаменту: 095 200 16 45; 067 509 50 26; 093 296 54 58.

Підписуйтеся на новини “18000” у вайбері. Нас уже більше 5900!

Previous post Черкаські школярі навчаються тактичної медицини — Новини Черкасс
Next post На Волині чоловік отримав підозру у збуті психотропів у великих розмірах | Кримінальні новини