Переселенцям, які проживають у черкаських гуртожитках, доставили гуманітарну допомогу — Новини Черкасс

Про це повідомили в пресслужбі Черкаської міської ради.

Представники Агентства ООН у справах біженців привезли людям кухонні набори, матраци, подушки, пухові ковдри, рушники загальною вартістю пів мільйона гривень.

Як зазначають у міській раді, це перша місія ООН до нашого міста. Перед цим представники Агентства ООН у справах біженців особисто відвідували наші комунальні гуртожитки, де проживають внутрішньо переміщені особи та вивчали їхні потреби. А тепер забезпечили людей тими речами, яких не вистачало саме зараз для облаштування побуту.

Агентство ООН у Черкасах

– Завдяки цьому проєкту ми змогли частково закрити потребу восьми комунальних гуртожитків, в яких нині проживають 503 особи.  Насправді ж у десятки разів більше було транзитних людей, які їхали із зони бойових дій, і яким ми надавали тимчасовий прихисток, – розповідає

Додамо, Агентство ООН у справах біженців – це глобальна організація, яка допомагає в порятунку життів, захисту прав та побудові кращого майбутнього для біженців і вимушено переміщених громадян та осіб без громадянства. Організація надає їм життєво необхідну допомогу: житло, продукти харчування, воду, захищає їхні фундаментальні права.

Нагадаємо, жителів Черкас запрошують на безкоштовні курси з української мови.

Підписуйтеся на новини “18000” у вайбері. Нас уже більше 5000!

Previous post Черкаський атлет виборов срібло чемпіонату України — Новини Черкасс
Next post Нашу землячку Марійку та офіцера-сумчанина Євгена розписав Головнокомандувач Валерій Залужний