“Погрожували й хотіли катувати”: деталі про замах на міністра з Черкащини | Черкаські новини — суспільство

На міністра аграрної політики Романа Лещенка, який родом із Черкаської області, готували замах. Його вдалося попередити працівникам МВС України.

Про це на брифінгу повідомив Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, повідомляє «Depo.ua».  Голова відомства зазначив, що справа була пов’язана з діяльністю Лещенка у 2018-му ще до зайняття ним посади у міністерстві. Замовник злочину – громадянин США – вчора зустрічався з кілером, якому дав завдаток у $20 тис.

Як розповіли працівники МВС Лешенка хотіли викрасти і катувати, при цьому замовник припускав, що тортури можуть призвести до загибелі міністра. При цьому до початку злочину замовник мав виїхати з України до США.

У справі фігурують два злочини. Спершу правоохоронці перехопили інформацію, що жінка шукає кілера. Працівники МВС вивели її на підставну особу. Втім, головним замовником був саме чоловік-американець. Окрім викрадення і знущання з Лещенка, хотіли вбити іншу людину – колектора, який начебто заборгував замовнику $150 тис.

Сам Роман Лещенко заявив, що погрози отримував вже тривалий час.

— З 2020 року, з моменту, як я став головою Держгеокадастру, я знаходжуся, згідно з указом президента, під охороною. Стосовно мене було багато різних погроз, стосовно моєї родини, моїх дітей. Цей процес постійний, – сказав він.

Додав, що мотивом для злочину стала ситуація 2018 року, коли він працював аграрієм і не обіймав жодних політичних посад. Міністр розповів, що згаданий громадянин США представився працівником насіннєвої компанії США і хотів надати українським аграріям насіннєвий матеріал. Проте згодом виявилося, що матеріал був генетично модифікований і заборонений українським законодавством.

Previous post Мала приватизація на Черкащині: чи отримають друге життя збиткові комунальні підприємства | Черкаські новини — суспільство
Next post Черкаська область може вийти з «червоної» карантинної зони