Посадовців митного поста «Тиса» судитимуть за систематичне хабарництво. ФОТО | Кримінальні новини

18.05.2023 14:00

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишніх начальника митного поста «Тиса» Закарпатської митниці та його заступника за фактом одержання неправомірної вигоди.

Розслідуванням встановлено, що митники у вересні 2022 року вимагали та отримали від представника товариства, яке займалось міжнародними пасажирськими перевезеннями, понад 10 тис євро. За ці кошти вони обіцяли прискорення митного оформлення багажу пасажирів, а також нестворення штучних перешкод під час виконання формальностей при в’їзді автобусів перевізника в Україну.

За клопотанням прокурора накладено арешт на автомобілі, квартири, будинки, земельні ділянки на інше майно підозрюваних.

Підозрюваним обрано запобіжний захід – застава в сумі 322 тис грн кожному.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ДБР за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник

Previous post СБУ затримала медсестру, яка «зливала» ворогу персональні дані українських захисників | Кримінальні новини
Next post СБУ заблокувала ще 3 схеми нелегального виїзду за кордон: серед «клієнтів» – навіть росіяни. ФОТО | Кримінальні новини