Правоохоронці повертають зі Швейцарії арештовані мільйони доларів на рахунках екснардепа | Кримінальні новини

18.05.2023 13:00

Офіс Генерального прокурора спільно з ДБР та АРМА працюють над поверненням арештованих за клопотанням прокурора понад 113 млн доларів США з Швейцарської Конфедерації. Ці кошти перебувають на рахунках компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких є бізнесмен, колишній народний депутат та акціонер банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит».

Наразі за сприяння Швейцарської сторони вживаються заходи щодо передачі коштів в управління АРМА.

Нагадаємо, у межах розслідування кримінального провадження екснардепу та топменеджерам банку було повідомлено про підозру у розтраті майна та легалізації доходів, одержаних злочинними шляхом (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України). Вони організували механізм розтрати 113 млн доларів США фінансової установи, завдавши шкоди інтересам держави та вкладникам банку.

Накладено арешт на майно підозрюваного ексдепутата — акції підприємств на сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також арештовано майно пов’язаних з ним юридичних осіб — 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир, вертоліт, яхта.

У жовтні 2020 року арештовані активи колишнього депутата вартістю понад 300 млн грн були передані в управління АРМА. Це корпоративні права, кошти та 26 об’єктів нерухомості – оздоровчі комплекси, готелі, житлові та комерційні приміщення загальною площею понад 22 тис м кв у центрі Києва, Харкова, Полтави, Кривого Рогу.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник

Previous post Викрили директора навчального закладу, що вимагав стипендію за відстрочку від призову
Next post СБУ затримала медсестру, яка «зливала» ворогу персональні дані українських захисників | Кримінальні новини