“Прямим наведенням ми били росіян”: танкіст із Черкащини розповів про військові будні | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області

Командир танкового екіпажу зі Шполянщини Данило боронить країну ще з перших днів повномасштабного вторгнення. З побратимами він виганяв окупантів із Чернігівщини, нині служить на Запорізькому напрямку, повідомляють Вікна.

Свій 40-тонний Т-64 захисник називає «Ляля». 23 лютого на бойовій машині тільки замінили двигун.

«Лишилося тільки патрубки поприкручувати. Буквально, пів дня роботи, — розповідає Данило. – І тут 24 лютого тривога… Добу і навіть не одну ми не вилазили з танка і їздили по всій Чернігівській області. Перше здобуття було на Репкінській трасі, коли ми розбили величезну колону ворожої бронетехніки. Наш командир організував тоді засідку».

На Запорізькому напрямку ситуація напружена, каже військовий. Окупанти постійно тримають під обстрілами українських захисників. Проте просунутися далі росіяни не можуть завдяки потужній відсічі ЗСУ.

«Під час крайнього виїзду на моєму далекомірі показувало 1270 метрів до ворога, — пояснює шполянин. – Прямим наведенням ми били росіян. Вони хотіли прорватися, але виїхали наші підрозділи».

Данило зізнається, що часто доводиться навіть спати у бронемашині. Скільки вдалося підбити ворожої техніки, не рахував. Каже, це все результат командної роботи.

Previous post У Черкасах засудили херсонця, який не захотів іти в армію | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області
Next post На війні загинув захисник із Монастирищини