Samsung A54 проти iPhone 12: який смартфон краще купити у 2024 році | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області

Хто робить найкращі смартфони? Якщо поставити це питання першому зустрічному, багато хто відповість, що найкращі смартфони – це iPhone. Так, дійсно, американському бренду є чим пишатися. Та й маркетингова стратегія в них продумана: людство буквально з нетерпінням чекає на вихід нового покоління iPhone. А експерти гадають: якими ж камерами буде наділено новий флагманський девайс, чи наскільки продуктивним буде новий диво-процесор?

Проте конкуренти не дрімають. Ба більше, якщо уважно проаналізувати статистику продажів телефонів у світі, виявиться, що для багатьох найкращий смартфон – це Samsung. Південнокорейський технологічний гігант теж впроваджує у свої вироби найостанніші технічні розробки. До того ж його смартфони коштують дешевше у порівнянні з Айфонами.

Вибираємо смартфон на новий рік: iPhone 12 проти Samsung A54 5G

Дванадцяте покоління iPhone було офіційно представлено ще в далекому і мирному 2020 році. Samsung A54 – новинка року, що минає. Складемо порівняльну таблицю з характеристиками цих двох телефонів:

Специфікації Samsung A54 iPhone 12 базова модель
Рік випуску 2023 2020
Операційна система Android 13 з оновленнями впродовж чотирьох років   iOS 14 з оновленнями принаймні до 2026 року
Екран 6,4” Super AMOLED, Full HD+ (2340×1080), 120 Gz 6,1”, OLED, 2532×1170, 60 Gz
SoC 8-core Samsung Exynos 1380 6-core Apple A14 Bionic
RAM/ROM 6/128 або 8/256 Гб 4/64-256 Гб
Камери Потрійна основна (50+12+5 Мп), селфі 32 Мп Подвійна основна (12+12 Мп), селфі 12 Мп
Батарея та автономність 5000 мАг, до 20 годин відео 2815 мАг, до 17 годин відео
Захист від вологи та пилу IP67 IP68
Ціна в Україні у 2023 році 16 599 – 18 699 грн 22 999 – 34 999 грн

На перший погляд, за усіма показниками, а також у плані цінової доступності саме Samsung A54 5G йде попереду. Це й не дивно, адже модель на три роки новіша. Втім не все так просто, як здається. Звернемося до більш детального аналізу.

iPhone vs Samsung: причини купити Samsung A54

Смартфон з Південної Кореї випереджає конкурента за наступними показниками:

• вища ємність акумулятора та краща автономність;
  • більша діагональ екрана – для багатьох це не визначальний чинник;
  • більше оперативної пам’яті, а також підтримує microSD до 1 Тб;
  • швидше оновлення дисплея – 120 Гц замість 60;
  • краща система камер з підтримкою повільного фільмування 460 FPS.

Додамо, що AMOLED дисплеї в порівнянні з OLED технологією забезпечують кращу яскравість, але, ймовірно, менший рівень контрасту в темній ділянці спектра.

Причини вибрати iPhone 12

Флагманський смартфон 2020 року також має порох у порохівницях й має чим похизуватися перед своїм молодшим конкурентом:

• підтримує бездротове заряджання;
  • вищий ступінь захисту проти вологи;
  • експерти стверджують, що його камери роблять гарніші світлини з більш натуральною передачею колірної гами;
  • в одноядерному тесті чип Apple A14 Bionic обходить Samsung Exynos 1380 на цілих 82 відсотки;
  • довша програмна підтримка – навіть після виходу iOS 18 ви зможете оновити iPhone 12.

Samsung Galaxy A54 можна купити за нижчою ціною. Ставите на перше місце довіру, підтримку, компактність і репутацію? iPhone 12 ще довго посідатиме високі позиції у рейтингах популярних смартфонів.

Новини компанії

Previous post У Черкасах від ускладнень грипу помер 19-річний юнак | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області
Next post В Україну доставили 350 тисяч доз вакцини проти дифтерії, кашлюку та правця | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області