Середня зарплата черкащан у серпні — майже 12 тисяч гривень | Черкаські новини — суспільство

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій Черкас із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у серпні 2021 року становила 11845 грн. Це у 2 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (6000 грн).

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався в діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг; поштовій та кур’єрській діяльності; виробництві електричного устатковання; текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів і не перевищував 66% від середнього рівня по економіці.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці зараховувалися:

• Фінансова та страхова діяльність; транспорт;
  • державне управління й оборона, обов’язкове соціальне страхування, а серед промислових видів діяльності – виробництво машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань;
  • добувна промисловість і розроблення кар`єрів;
  • виробництво автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, інших транспортних засобів;
  • виробництво хімічних речовин і хімічної продукції;
  • постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря;
  • виробництво комп`ютерів, електронної та оптичної продукції;
  • виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,2 – 1,9 раза.

За інформацією пресслужби Головного управління статистики у Черкаській області

Previous post У Черкасах безкоштовно покажуть документальний фільм про Бабин Яр | Черкаські новини — суспільство
Next post Ув’язнені черкаські ветерани: одного залишили під вартою, в іншого — нічний домашній арешт | Черкаські новини — суспільство