Школярі Юрківського ліцею вивчали особливості створення лісових культур на базі місцевого лісництва — Новини Черкащіни

19 листопада 2021, 17:06

У Юрківському лісництві Уманського держлісгоспу учням Юрківського ліцею проведено лекцію про всі етапи вирощування високоякісних лісових культур з дотриманням правил лісовідновлення та рекомендацій лісовпорядкування, що вже давно в лісгоспі стали пріоритетним завданням.

Але в процесі вирощування лісових культур часто виникає потреба в їх доповненні – висаджуванні садивного матеріалу на місце рослин, що загинули. Доповнення лісових культур зумовлено переважно об’єктивними причинами. Серед них – посушлива весна та посушливе літо, вимерзання рослин, вимокання, видування ґрунту тощо. Доповнення проводять в культурах 1-3-річного віку за результатами осінньої інвентаризації. Обсяги доповнень бувають різними, в середньому – 10-25 % від числа садивних місць.

Після проведеної пізнавальної лекції, учні перейшли до екскурсії лісовим розсадником підрозділу, де допомогли лісівникам викопати сіянці дуба звичайного, якими в подальшому доповнять лісові культури і таким чином зроблять свій маленький внесок в майбутні насадження свого краю.

ДП «Уманський лісгосп» нагадує, що заходи в рамках акції «Створюємо ліси разом» ще тривають протягом листопада. Тому закликаємо всіх бажаючих приєднатися та посадити своє дерево у рамках програми Президента «Зелена країна».

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

Джерело

Previous post На Смілянщині обговорювалися виклики сьогодення в системі правосуддя Черкащини — Новини Черкащіни