В області розпочали оновлювати шкільне меню за рецептами Євгена Клопотенка. Дітям пропонують салат із моркви, кукурудзи та спецій, капусняк із гарбузом гуляш зі свинини, запечений у спеціях, панкейки із вареного буряка у соусі каркаде, печінку по-берлінськи.
Про це розповів начальник обласного управління освіти Валерій Данилевський, інформує "Суспільне: Черкаси".
Меню у Золотоніській гімназії імені Скляренка комбіноване: частина з кухні народів світу, решта – за рецептами Клопотенка, розповіла директорка Любов Денисюк. Обіди для дітей 1-4 класів сплачують коштом громади й вартують вони 19 гривень, для категорійних дітей старших класів – 24 гривні.
У Золотоніській громаді 11 освітніх закладів, меню Клопотенка впроваджено у шести, в інших його введуть у кінці жовтня. Цьогоріч бюджету громади це коштувало сім мільйонів гривень:
Значно більше овочів, фруктів, м’яса та кисломолочної продукції буде у меню для учнів черкаських шкіл, розповіла заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава. Після погодження програми членами виконкому, її розглянуть на сесії.
60% закладів Черкащини з 1 вересня розпочали готувати оновлене меню. Усім іншим продовжили процес переходу. Однак із 1 січня нові вимоги мають бути уведені в усі школи.