Систему вентиляції заклад вирішив прикрутити просто перед вікнами квартир черкащан — Новини Черкащіни

13 травня 2022, 17:06

У Черкасах за адресою Шевченка 224 на фасаді будинку монтують витяжну вентиляцію.

«Порушують норму ДБН п.5.33 Не допускається розташовувати витяжні шахти для викиду повітря перед вікнами квартир, а також прокладати повітроводи витяжної вентиляції по фасадах житлових будинків! Ми будемо збирати підписи, звертатися до контролюючих органів!» – каже жителька будинку пані Олена.

Мешканці кажуть, що там має бути піцерія, але витяжку мали б робити по глухій стіні, де немає вікон.

Як пояснюють в Черкаському правозахисному центрі, якщо система вентиляції ресторану або кафе в житловому будинку заважає жити мешканцям квартир, то потрібно писати скарги в такі інстанції, як прокуратура та ДАБІ. Але спочатку рекомендується звернутися в керуючу закладом компанію, раптом власник сам усуне незручності? Щоб дізнатися форму заяви потрібно звернутися до юристів, але можна написати і самостійно, однак, для цього доведеться грамотно вказати, що і в яких пунктах правил порушено в даному випадку. Про порушення та проведення перевірки по цьому питанню краще всього писати в ДАБІ. І ще, замовник повинен був узгодити вентиляцію безпосередньо з мешканцями будинку, і так, вентиляція в основному проходить по глухій стіні, однак є випадки, коли є виключення, для цього і проводяться перевірки. Якщо немає погодження з мешканцями, то це дійсно погано!

А от у міському управлінні ДАБК Руслан Глазепа каже, що хоч офіційних звернень мешканців ще не надходило, але там в курсі справи.

– Хочемо провести розширену комісію за участю всіх сторін, у тому числі за участі забудовника і розібратися в ситуації. У військовий час заборонені перевірки, та вирішили, щоб не тривожити громаду, провести консультації з усіма сторонами, – зазначили в установі.

Джерело

Previous post На смілянській трасі патрульні допомогли жінці з немовлям
Next post 7 пожеж сухої рослинності зафіксовано на Черкащині минулої доби — Новини Черкащіни