Смілянка Карина Ткачук отримуватиме стипендію голови обласної ради

Деталі

Визначено лауреатів цьогорічної стипендії голови обласної ради обдарованим дітям області. Серед них – 15-річна Карина Ткачук, учениця Смілянської спеціалізованої мистецької школи-інтернату.
Про це повідомляє голова обласної ради Анатолій Підгорний.
За його словами, школярка зі Сміли багаторазово перемагала на міжнародних та всеукраїнських фестивалях і змаганнях з естрадного вокалу, декоративної творчості та образотворчого мистецтва.
Загалом, зазначає пан Анатолій, надійшло 14 заявок, і кожна дитина — безперечно талановита, тож комісії було надзвичайно важко відібрати п’ятьох кращих. Адже у своєму юному віці ці школярі підкорили не лише Україну, а й успішно показали свої таланти на міжнародній арені.
«Зауважу, що найбільше претендентів було у сфері спорту. Ці діти вже увійшли у національні збірні України з бойових мистецтв, настільного тенісу, мають різноманітні чемпіонські титули. Це справді вражає і варте поваги», – наголошує пан Анатолій.
Серед п’яти переможців, окрім смілянки Карини Ткачук, 13-річний Станіслав Закутній, кандидат у майстри спорту України з фехтування на шаблях, член національної збірної команди України. За останні два роки хлопець перемагав на різноманітних всеукраїнських змаганнях із фехтування, а цьогоріч став другим серед найсильніших фехтувальників України.
У число обдарованих дітей увійшов і 12-річний Даніл Свірідов, чемпіон Європи з бойового самбо, чемпіон України з бойового самбо та змішаних єдиноборств (ММА), член національної збірної команди України з бойового самбо, змішаних єдиноборств, комбат Дзю-дзюцу та збірних команд Черкаської області.
У сферах освіти, культури й мистецтва стипендії голови обласної ради удостоєно 17-річну Діану Вдовицю, ученицю 11-М класу Шполянського ліцею №3 та дитячої мистецької школи по класу “естрадний вокал”. Дівчина нагороджена відзнакою “Гордість Шполянської громади” у 2018- 2021роках, перемагала у багатьох пісенних конкурсах в Україні та на міжнародних змаганнях.
Серед стипендіатів і 16-річний Олександр Перехрест, учень Драбівської школи мистецтв, який здобув низку всеукраїнських та міжнародних нагород у сфері мистецтва, зокрема живопису, малювання та графіки.
«Щиро бажаю успіху переможцям та сподіваюся, стипендія стане мотиватором у досягненні нових вершин», – підсумовує Анатолій Підгорний.

scroll back to top

Previous post ДБР засумнівався у інвалідності 70 прокурорів Черкащини | Новони Черкащіни — огляд політики
Next post За вчора на ковід в області захворіли 392 людей, одужали –965