Студентів черкаського університету вчили протидіяти кіберзлочинам | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області

Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького прослухали лекцію представників відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України. Викладачі та студенти ЧНУ дізнавалися, як подбати про кібербезпеку в умовах повномасштабної війни та убезпечити себе від кібершахраїв.

Зустріч з правоохоронцями організовано навчально-методичним відділом у межах співпраці з Департаментом кіберполіції НПУ на підставі нещодавно підписаного меморандуму про співпрацю з Черкаським національним.

Під час зустрічі студентам розповіли про платформу для боротьби з пропагандою та фейками «Mriya», що стала однією з наймасштабніших в Україні й допомагає не лише боротися з ворожими настроями, а й блокувати неприйнятний контент у соцмережах.

Початкова мета проєкту «Mriya» була задля боротьби з шахрайством та поширенням наркотичних речовин через акаунти соцмереж. Після початку повномасштабної війни робота телеграм-бота переформатувалася на виявлення пропаганди, фейків та будь-якої ворожої інформації шляхом блокування інформаційних акаунтів. Принцип роботи простий: будь-який користувач соціальних мереж надсилає у телеграм-бот покликання на сторінку або канал з неприйнятним контентом, модератор опрацьовує та оприлюднює канал або сторінку, якщо на ній дійсно міститься неприйнятний контент, на загальну аудиторію для подальшого блокування та скарг.

Присутні на заході отримали також низку порад від фахівців, як не потрапити на гачок до шахраїв та вберегти власні гроші.

За інформацією пресслужби ЧНУ

Previous post Драбівського слідчого, якого звинувачували в отриманні хабаря, виправдали в суді | Про Все | Новини Черкас та Черкаської області
Next post У Черкаській області середня добова температура відповідає початку червня