Судитимуть бухгалтерку комунального підприємства, яка привласнила понад 800 тис. грн

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої посадовиці одного з комунальних підприємств на Черкащині, яка привласнила бюджетні кошти у великих розмірах ( ч. 4 ст. 191 КК України). Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

За версією слідства жінка, обіймаючи посаду головного бухгалтера одного з комунальних підприємств Черкаського району, використовуючи своє службове становище, перераховувала кошти підприємства на карткові рахунки своїх батьків під приводом виплати заробітної плати, хоча фактично у трудових відносинах з комунальним підприємством вони не перебували, а також без будь-якого документального підтвердження безпідставно нараховувала собі кошти, виділені підприємством на оплату праці.

Внаслідок вказаних протиправних дій комунальному підприємству завдано збитків на загальну суму понад 800 тис. грн.

Разом з обвинувальним актом прокурора комунальним підприємством до суду подано цивільний позов в інтересах держави про відшкодування шкоди, завданої внаслідок протиправних дій обвинуваченої.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Санкцією зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Previous post Настільний теніс у Жашківській громаді | Новини Жашківа
Next post В Умані викрили шахрая, який продавав неіснуючі автозапчастини та підміняв товари на пошті