«Торік у 25 жінок ми виявили рак шийки матки», — Дмитро Вітренко про рівень захворюваності серед черкащанок (ВІДЕО) — Новини Черкас за сьогодні

в Новини

06.02.2024

Протягом минулого року в Черкаському міському пологовому будинку “Центр матері та дитини” медики діагностували рак шийки матки у 25 жінок.

Про це під час ефіру в студії видання “ВиЧЕрпно” повідомив директор КНП “ЧМПБ “Центр матері та дитини” Дмитро Вітренко.

На жаль, це захворювання не має ніяких клінічних проявів на ранніх стадіях. Виявити рак шийки матки можливо лише під час проведення профілактичних оглядів та онкоскринінгу, які наразі є безплатними. Відтак кожна пацієнтка може звернутися без направлення до акушер-гінеколога й здати мазок на цитологічне дослідження, яке допоможе виявити патології та визначити ступінь чистоти піхви.

Зазначимо, що всім жінкам важливо проводити такі огляди як мінімум раз у рік.

“Рак шийки матки пов’язаний насамперед із вірусом папіломи людини, тому я наполегливо рекомендую вакцинувати всіх дівчаток із дев’яти років. Ця вакцина доступна в Україні й таку процедуру проводять два-три рази”, — зазначає директор КНП “ЧМПБ “Центр матері та дитини” Дмитро Вітренко.

Варто наголосити, що жінки, які досягли 18 років, можуть також вакцинуватися за власним бажанням та за рекомендацією акушер-гінеколога після проведення відповідного обстеження, проте оплатити процедуру потрібно буде самостійно.

Дізнавайтеся більше інформації під час перегляду відео:

Дмитро Вітренко в студії

Читайте інші новини з ефіру:

• Пологи вдома: скільки черкащанок наважилися на народження немовлят не в медзакладі (ВІДЕО)
  • Більше хлопчиків: у Черкаському пологовому будинку торік народилися понад тисячу малюків (ВІДЕО)
  • Минулого року в Черкасах народилися понад десять двієнь (ВІДЕО)
  • У середньому раз на рік одна породілля відмовляється від дитини в Черкасах
  • tag
  • жінки
  • захворювання
  • черкаси
Previous post У Черкасах п’яна водійка створювала аварійні ситуації, небайдужі повідомили про це правоохоронців — Новини Черкас за сьогодні