Юрій Федоряка може знову очолити обласну філармонію — Новини Черкащіни

10 червня 2024, 21:07

Конкурсна комісія обрала переможцем відбору чинного директора обласної філармонії — Юрія Федоряку.

Тож за позитивного рішення сесії обласної ради він знов очолить заклад на наступні 5 років.

Юрій Федоряка може знову очолити обласну філармонію. Фото: oblradack.gov.ua

Зауважимо, що Черкаська обласна філармонія — одна з наймолодших в Україні. Окрім того, це — єдиний на Черкащині професійний музично-мистецький заклад, який активно працює над розвитком різножанрового мистецтва та популяризує кращі зразки надбань національної та світової музики.

У своїй конкурсній пропозиції Юрій Федоряка акцентував, що в закладі постійно підвищують якість творчого продукту, зрештою зростає і дохідна частина.

Для розвитку подальшої творчої концертної діяльності планують створювати нові та проводити ребрендинг уже наявних проєктів, а також —  продовжувати і вдосконалювати мистецько-освітній цикл проєктів «Дитячої філармонії». В останньому — діти виступають на великій сцені разом із професійними виконавцями.

— Цьогоріч також продовжимо низку наших закордонних проєктів. У червні Академічний симфонічний оркестр та балетна група проведуть благодійні концерти в Польщі. Вже в серпні Черкаський академічний заслужений народний хор візьме участь у 28 Мандрівному фестивалі української культури та проведе благодійні концерти для підтримки ЗСУ. Окрім волонтерської місії, ставимо перед собою ще одну мету — привертати увагу до війни в Україні та популяризувати український культурний продукт, — додав Юрій Федоряка.

Також він розповів, про оновлення матеріально-технічної бази, яке прагнуть втілити в перспективі.

Це зокрема:

— завершення реконструкції;

— встановлення сонячних батарей;

— придбання сценічного обладнання та музичних інструментів;

— заміна костюмів та реставрація цеху;

— придбання автобуса;

— створення ігрового простору для дітей працівників трудового колективу тощо.

Виконавчий апарат обласної ради

Джерело

Previous post На Уманщині рятувальники завітали до літнього пришкільного табору відпочинку — Новини Черкащіни
Next post На Рівненщині у карколомній ДТП загинув 18-річний мотоцикліст з Волині. ФОТО | Кримінальні новини