В Черкасах затримали чоловіка, кажуть що агент ФСБ | Новони Черкащіни — огляд політики

Житель Черкас співпрацював із представниками фсб російської федерації. Його затримали на місці злочину.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаської обласної прокуратури.

42-річний громадянин України за грошову винагороду співпрацював із представниками фсб російської федерації та надавав їм фото й відеоматеріали, текстову інформацію щодо об’єктів критичної інфраструктури, розташування правоохоронних органів та органів державної влади області, розміщення точок «wi-fi» у центральній частині міста Черкаси.

Також він передавав інформацію та координати перебування військових об’єктів ЗСУ, які беруть участь у відсічі російської військової агресії.

Як повідомляють у пресслужбі СБУ в Черкаській області, нині перевіряють інформацію щодо планування зловмисником низки терактів на території України.

Фігуранта злочину затримано на місці злочину під час відеозйомки однієї із військових частин області.

Чоловіку повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Готують клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає 15 років позбавлення волі або довічне позбавленням волі з конфіскацію майна.

Джерело

Previous post На Черкащині функціонує 17 блокпостів: які порушення фіксують найчастіше
Next post На Черкащині дискутують щодо нової назви міста | Новони Черкащіни — огляд політики