В Одесі сядуть на лаву підсудних учасники злочинної групи псевдоволонтерів | Кримінальні новини

02.04.2024 14:30

Зловмисники ошукали 14 довірливих громадян на загальну суму понад 280 тис. грн. За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що житель Одеси організував злочинну групу, залучивши до неї двох знайомих. Зловмисники під виглядом благодійників, які нібито знаходяться за кордоном, телефонували військовим, представникам духовенства, волонтерських організацій, казали, що мають бажання передати безкоштовно на потреби ЗСУ автомобіль або іншу гуманітарну допомогу, однак необхідні кошти для доставки благодійної допомоги до необхідного пункту призначення. І введені в оману громадяни перераховували гроші на рахунки, вказані псевдоволонтерами.

Аби потерпілі не мали сумніву щодо благодійних намірів аферистів, під час телефонних розмов ті створювали відчуття, ніби автівка чи інший вантаж вже в дорозі – шум завантаженої проїзної частини, сигнали транспортних засобів тощо.

У такий спосіб «благодійникам» вдалось ошукати 14 довірливих громадян і заволодіти їхніми грошима у розмірі більше 280 тисяч гривень. Кошти вони знімали з банківських рахунків, ділили між собою і витрачали на власні потреби, а з потерпілими переставали виходити на зв’язок.

Зібравши достатньо доказів, поліцейські висунули трьом фігурантам обвинувачення.

За матеріалами поліції Одеської області

Источник

Previous post На Рівненщині бусик під кермуванням п’яного молодика вбив жінку та поранив чоловіка. ФОТО | Кримінальні новини
Next post На Хмельничччині суд покарав чергового домашнього насильника, — поліція | Кримінальні новини